Potřebujete pomoc?
Nechte nám zprávu nebo
volejte: 723 777 482

Tipy

Tipy pro používání Disku Google

Autor
Jakub
publikováno
13.11.2021

Google Disk je jednou z mnoha skvělých služeb, kterou společnost Google nabízí. Disk Vám umožní nejen ukládat, stahovat a spravovat Vaše soubory. Umí mnohem více, pojďme si ukázat, jak s ním lépe pracovat

Google Disk je jednou z mnoha skvělých služeb, kterou společnost Google nabízí. Disk Vám umožní nejen ukládat, stahovat a spravovat Vaše soubory. Umí mnohem více, pojďme si ukázat, jak s ním lépe pracovat



Klávesové zkratky

Google Disk nabízí mnoho klávesových zkratek k usnadnění práce. Chcete-li otevřít seznam těchto zkratek. Stiskněte současně Ctrl a lomítko.


Překladač Google

Překladač Google naleznete přímo v disku. Po otevření dokumentu na panelu nabídek klikněte na nástroje a poté zvolte přeložit dokument. Poté stačí vybrat jazyk a okamžitě získat obsah v požadovaném jazyku. 


Synchronizace

Disk Google se synchronizuje napříč zařízeními. Můžete svůj projekt začít vytvářet v PC a uvidíte ho i ve svém mobilním telefonu. Jakmile si nainstalujete program Zálohování a synchronizace Google, případně novější aplikaciDisk Google, budou se Vaše soubory z počítače, fotoaparátu či SD karet automaticky zálohovat na Disk Google.


Spolupráce s ostatními

Velkou výhodou Google Disku je, že na dokumentu může pracovat až 50 lidí současně. Chcete-li mít přehled, co ostatní spolupracovníci udělali, můžete si zobrazit historii úprav pomocí kliknutí na tlačítko Soubor> Historie verzí> Zobrazit historii verzí. Na pravé straně se Vám zobrazí seznam úprav, zde uvidíte kdo, kdy a co upravil. 


Při spolupráci lze komunikovat

Často při vytváření společné práce musíte s druhými komunikovat a domlouvat se na postupech, které použijete. To Vám také Google Disk umožní. V pravém horním rohu si můžete zobrazit svoje spolupracovníky. Můžete jim zde zanechat komentář, či se na něco zeptat. Důležité je vědět, že Vaše zpráva není soukromá, uvidí ji všichni.


Používejte doplňky

Doplňky, které rozšiřují funkce v Dokumentech a Tabulkách poskytuje Google zdarma. Dostanete se k nim pomocí tlačítka Doplňky> Získat doplňky


Přístup k souborům na Disku offline

Pokud chcete se svým Diskem pracovat a nemáte připojení k internetu, lze soubor nastavit, tak aby fungoval i offline.  Otevřete Váš soubor klikněte na nabídku s třemi tečkami vpravo nahoře a přepněte na možnost dostupné offline. Až se později k internetu připojíte všechny Vaše změny se znovu synchronizují s Diskem Google. 


Zadávání pomocí hlasu

Velice dobrou věcí, která může ušetřit čas je zadávání textu pomocí hlasu. Hlasové zadávání najdete v nabídce Nástroje. Vedle dokumentu se objeví ikona mikrofonu. Klikněte na něj, promluvte a to, co řeknete se zobrazí v dokumentu

Další články