Potřebujete pomoc?
Nechte nám zprávu nebo
volejte: 723 777 482

Vybavení

Nejlepší fitness náramky 2021

Autor
Jakub
publikováno
9.12.2021

Chytré hodinky a fitness náramky se staly v poslední době velkým trendem. Lidé mají díky nim přehled o svých aktivitách, výkonech i fungování jejich organismu. Společné mají tato dvě zařízení to, že je budete mít celý den na zápěstí a budete moci sledovat vaše výsledky. Důležité je ale také zmínit odlišnosti mezi chytrými hodinkami a fitness náramky. Ty jsou totiž při výběru důležité a lidé je velice často zaměňují. 

Chytré hodinky a fitness náramky se staly v poslední době velkým trendem. Lidé mají díky nim přehled o svých aktivitách, výkonech i fungování jejich organismu. Společné mají tato dvě zařízení to, že je budete mít celý den na zápěstí a budete moci sledovat vaše výsledky. Důležité je ale také zmínit odlišnosti mezi chytrými hodinkami a fitness náramky. Ty jsou totiž při výběru důležité a lidé je velice často zaměňují. 

Fitness náramek sice obvykle nemá GPS, ale můžeme v něm najít pestrou škálu různých senzorů, které po celý den sledují naši aktivitu. Měří například počet kroků, kvalitu spánku, energetický výdej, úroveň stresu nebo například tepovou frekvenci. Ty pokročilejší dokáží zobrazit notifikace z vašeho telefonu nebo vás upozorní na příchozí hovor. Na jedno nabití náramky vydrží až několik týdnů. 


Naproti tomu hodinky poslouží zájemcům, kteří plánují pravidelně sportovat a díky hodinkám se chtějí postupně zlepšovat. Hodinky vám změří vzdálenost, běžeckou dynamiku či tempo. Jsou lepší v propojení s Vaším mobilním telefonem. S hodinkami máte možnost nejen vidět detaily příchozího hovoru, ale také ho přijímat a odpovídat na notifikace. Nevýhodou může být výdrž, která je u většiny hodinek jen několik dní a pořizovací cena, která je v případě hodinek oproti náramku vyšší. 


Náš článek se dnes bude zaměřovat na ty uživatele, kteří přemýšlí nad koupí dostupného fitness náramku. Informace a porovnání chytrých hodinek najdete v našem dalším článku. 


  1. Xiaomi Mi Smart Band 6

Fitness náramky Xiaomi jsou jedny z nejprodávanějších hlavně díky skvělému poměru cena/kvalita. Tento náramek se pyšní 30 sportovními režimy a jejich displej je výrazně větší, než v předchozím typech, tudíž je jejich obsah mnohem čitelnější. Náramek vás upozorní na příchozí SMS či hovory, které lze pomocí hodinek odmítnout. Má také větší a čitelnější písmo s emotikony a podporuje českou diakritiku. Jedinou nevýhodou může být výdrž baterie, která je v praxi při běžném používání maximálně týden. Cena se pohybuje od 1015 Kč.


  1. FItBit Luxe

Tento fitness náramek má elegantní vzhled, takže vám bude ladit s každým druhem oblečení. Všechny údaje náramek kontroluje na barevném dotykovém displeji, který chrání velice odolné sklo Gorilla Glass. Náramek lze propojit s chytrým telefonem pomocí Bluetooth. Stejně jako Xiaomi upozorní na příchozí zprávu, hovor či aktualizace na sociálních sítích. Obsahuje 20 základních sportovních režimů, ze kterých si vybere opravdu každý. Nevýhodou může být vyšší pořizovací cena, která se pohybuje od 3 500 Kč.


  1. Huawei Band 6 

Fitness náramek značky Huawei je cenově dostupný, zakoupit ho můžete za cenu od 1 100 Kč. Další velkou výhodou je 96 sportovních režimů a vysoká výdrž. Pyšní se řadou funkcí, mezi něž patří například ovládání budíku či hudby nebo sledování aktuální předpovědi počasí. Pomocí těchto hodinek můžete také používat spoušť fotoaparátu, což Vám umožní udělat si nejednu originální fotografii. 


  1. Honor Watch ES

Tento typ fitness náramku stojí někde na pomezí náramku a chytrých hodinek. Obsahuje kvalitní a ostré barvy a výborné pozorovací úhly. Co se týče hmotnosti je Honor Watch ES jedním z nejlehčích fitness náramku, které si dnes představíme. Pyšní se 95 sportovními režimy a také funkcí VO2 Max, která vám prozradí, jak jste na tom s celkovou fyzičkou. Ani cena za tento model nestoupá příliš vysoko, náramek můžete zakoupit již od 1790 Kč.


  1. Samsung Galaxy Fit 2

Poslední fitness náramek, který si dnes představíme je náramek od značky Samsung. Se svým chytrým telefonem ho můžete spárovat pomocí Bluetooth. Je odolný až do 50 metrů, to znamená, že vám umožní vzít si ho s sebou na plavání nebo do sprchy. Náramek vydrží v běžném provozu asi 25 dní. Díky propojení také můžete ovládat svůj chytrý telefon na dálku. Tento typ náramku je dostupný od 890 Kč. 


Další články