Potřebujete pomoc?
Nechte nám zprávu nebo
volejte: 723 777 482

Tablet

Pomoc při výběru tabletu

Autor
Jakub
publikováno
22.12.2021

Dotykový tablet můžeme popsat jako nástroj na pomezí chytrého telefonu a notebooku. Dá se říci, že si můžete užívat zábavy a surfování na internetu na větším displeji, než má váš chytrý telefon a bude se vám přenášet lépe, než notebook. V dnešním článků si představíme různé druhy tabletů a poradíme vám, který vybrat, aby vyhovoval vašim představám. 

Dotykový tablet můžeme popsat jako nástroj na pomezí chytrého telefonu a notebooku. Dá se říci, že si můžete užívat zábavy a surfování na internetu na větším displeji, než má váš chytrý telefon a bude se vám přenášet lépe, než notebook. V dnešním článků si představíme různé druhy tabletů a poradíme vám, který vybrat, aby vyhovoval vašim představám. 

Než si tablet pořídíte, zamyslete se nad tím, k čemu ho budete používat. Existuje totiž vícedruhů.


Prvním z nich jsou herní tablety. Jak z názvu plyne jsou přizpůsobeny pro hraní her. Mají výkonný procesor a velkou kapacitu paměti, aby zvládly nápor her a aby se vám do něj vešly i ty největší žrouti úložiště mezi hrami.

Grafické tablety slouží pro tvůrce a umělce, kteří tablet používají jako nástroj pro modelování, úpravu fotek či ke kreslení. 

Jestliže chcete spojit počítač a tablet do jednoho, můžete si pořídit tzv. PC tablet. Je to tablet, ke kterému lze připojit klávesnici. Je to multifunkční zařízení, takže ho můžete využít pro běžnou práci, hraní her i pro surfování na internetu. V dnešní době však tuto funkci skvěle suplují bluetooth klávesnice, které jsou často součástí pouzdra na tablet.

Existují také tablety pro děti. V nich může být už od výrobce přednastavený dětský režim. To znamená, že děti nebudou moci stahovat všechny aplikace a zablokují se jim stránky, které pro ně nejsou vhodné. Tuto možnost často dodatečně nastavujeme zákazníkům na již zakoupené tablety, rádi s tím pomůžeme i vám.

Vhodným dárkem pro vaše prarodiče mohou být tablety pro seniory. Ty mají srozumitelný návod, velký displej a velice jednoduché ovládání. 

Pro čtenáře je vhodná kombinace tabletu a e-book čtečky. Případně rovnou e-book. Do obojího si můžete uložit velké množství knih, které budete mít neustále u sebe. E-book bývá často lehčí, menší, ale hlavně disponuje e-ink displejem. Díky němu vydrží dlouho nabitý a je šetrný na oči pro absenci modrého světla. Více v článku Jak eliminovat modré světlo před spaním?


Po tom, co se rozhodnete, jaký druh tabletu sobě či svým blízkým pořídíte, je dobré se zamyslet nad operačním systémem. V současné době jsou nejrozšířenější tablety s operačním systémem Android. Na výběr je velké řada značek a typů. Díky Google Play, který Android nabízí si můžete stáhnout velké množství různých aplikací zdarma. Momentálně Google Play nenajdete na tabletech značky Huawei, což znamená, že pro Huawei není dostupná tak široká paleta aplikací.

Příznivci Apple, v případě tabletu tedy iPad, se budou přiklánět k operačnímu systému iOS. Negativem může být vyšší pořizovací cena tabletu, ale následná kvalita a konektivita s ostatními zařízeními za to stojí. Tento operační systém nabízí obchod, tzv. App store, kde najdete podobné množství aplikací, jako v Google Play. 

Třetí možností je operační systém Windows. Od předchozích operačních systémů se poměrně dost liší. Nenabízí tolik aplikací a her. Výhodu tohoto systému najdete při práci.


Jaké další užitečné funkce a vlastnosti může váš tablet mít?

Důležitý je určitě Bluetooth, díky němu můžete k tabletu připojit sluchátka či reproduktor. 5G modem umožní připojení k internetu přes mobilní data. K zahození není ani čtečka otisku prstů. Tablet budete moci odemknout pouhým přiložením prstu na snímač. Jestliže máte v plánu s tabletem cestovat nebo ho často přenášet, volte vodotěsné a prachuvzdorné tablety a přiklánějte se k variantě se SIM kartou.


Tags:
No items found.

Další články