Potřebujete pomoc?
Nechte nám zprávu nebo
volejte: 723 777 482

iPhone

Proč si koupit telefon značky Apple? Druhy a typy

Autor
publikováno
5.2.2022

Přemýšlíte o koupi nového chytrého telefonu a nevíte jakou značku si vybrat? My se vám v dnešním článku pokusíme pomoci. Představíme vám chytré telefony značky Apple, tzv. Iphone. Jejich vybavení, funkce, typy, výhody i nevýhody. 

Přemýšlíte o koupi nového chytrého telefonu a nevíte jakou značku si vybrat? My se vám v dnešním článku pokusíme pomoci. Představíme vám chytré telefony značky Apple, tzv. iPhone. Jejich vybavení, funkce, typy, výhody i nevýhody. 

Všechny telefony iPhone mají k dispozici operační systém iOS. Je to po Androidu druhý nejrozšířenější operační systém. Na rozdíl od Androidu se dá použít pouze na Apple zařízení. S tím se pojí i naprosto dokonalá provázanost mezi jednotlivými zařízeními, jako jsou například počítače iMac, tablety iPad, hodinky Apple Watch, televize Apple TV či notebooky Macbook.

Operační systém iOS poskytuje řadu funkcí, bez kterých si používání vašeho telefonu nebudete moci po nějaké době představit. Patří mezi ně například funkce iMessage, která umožňuje odesílání SMS zpráv bezplatně pro další uživatele iPhone. Na chatování tedy nebude potřebovat placené SMS či Messenger. Vystačíte si s vaším zařízením a připojením k internetu. Pro videohovory má Apple oblíbenou službu Facetime. Funkce Find My iPhone (Najít můj iPhone) zvládne po jejím zapnutí lokalizovat a kontaktovat ztracený telefon. Největší výhoda iOS přichází v okamžiku, kdy máte více zařízení od Apple a naplno využíváte provázanosti ekosystému Apple.

Nejnovější smartphony jsou dnes Apple iPhone 13. Oproti předchozím typům mají vylepšené displeje a výborný fotoaparát. Nechybí zde ani výkonný procesor Bionic. Ten se v iPhonech objevuje od řady iPhone 8. Díky procesoru je chod zařízení rychlý a plynulý. iPhone 13 s pamětí 512 GB se nyní pohybuje okolo 29 000 Kč, což je pro mnohé z nás velice vysoká částka. Proto si pojďme představit chytré Apple telefony starší generace, za nižší cenu.

Výkon iPhone 12 je sice o něco nižší než u nejnovějšího typu, ale společně s kvalitním fotoaparátem stále tvoří výborný celek. Podporuje také nejrychlejší mobilní sítě 5G. Apple iPhone 11 z roku 2019 stále patří k mobilům nejvyšší kvality. Pyšní se například bezdrátovým nabíjením a nechybí mu Face ID.

Jedním z nejoblíbenějších typů se stal iPhone SE 2020. Je tomu proto, že je zde výborný poměr cena:kvalita. Iphone má standardní velikost, tudíž se vám vejde i do kapsy. Obsahuje HD displej, bezdrátové nabíjení, kvalitní fotoaparát a Touch ID (funkci Face ID, odemykání pomocí obličeje, zde nenajdete).

Apple iPhone XS a XR jsou typy z roku 2018. Také u nich najdeme funkci face ID a výkonný procesor.

Apple iPhone 8 je modelem z roku 2017. Od modelu Iphone 8 plus začala společnost Apple vyrábět duální fotoaparáty, což bylo zásadním krokem ve výrobě do dalších let. 

Při výběru je důležitá také kapacita vnitřního úložiště. Čím vyšší kapacita bude, tím bude iPhone dražší. iPhone s 64GB jsou pro nenáročné uživatele, 128GB nám poskytne nainstalování více her a pořízení více multimédií. 256GB slouží pro náročnější uživatele a pro ty úplně nejnáročnější se vyrábí iPhone s úložištěm 512GB.


Tags:

Další články