Potřebujete pomoc?
Nechte nám zprávu nebo
volejte: 723 777 482

Tipy

Hodinky Garmin a sportovní motivace.

Autor
Jakub
publikováno
11.1.2022

Vlastníte sportovní hodinky či náramek od společnosti Garmin, ale stále jste se nedostali k jejich zprovoznění? Podívejte se, jak si můžete upravit své cíle a jak můžete například soutěžit s vašimi přáteli.

Vlastníte sportovní hodinky či náramek od společnosti Garmin, ale stále jste se nedostali k jejich zprovoznění? Podívejte se, jak si můžete upravit své cíle a jak můžete například soutěžit s vašimi přáteli.

Rozdíl mezi sportovními hodinkami a fitness náramkem jsme si již napsali v tomto článku.

Máte-li své první Garmin hodinky, je možné, že vám nebudou vyhovovat přednastavené denní cíle. Pomocí aplikace Garmin Connect si můžete tyto údaje změnit a upravit tak, aby vám maximálně vyhovovaly. V aplikaci uvidíte také různé statistiky vašich výkonů a budete zde moci soupeřit a porovnávat své výsledky s přáteli. 

Jak změnit cíle pomocí aplikace?

V Connect klikněte nahoře na ikonu svého zařízení>Sledování aktivity>Cíle, zde můžete snížit či zvýšit počet kroků za den, vystoupaná patra či minuty intenzivní aktivity za týden. 

Všimněte si tak položky Výzva k pohybu. Tato položka je po zakoupení hodinek automaticky aktivní. Hodinky detekují, jak dlouho se nehýbe a lehkými vibracemi vám pohyb připomínají. Pokud vám tyto výzvy k pohybu nevyhovují, můžete je přepnutím tlačítka jednoduše vypnout. 

Co se týče motivace, je aplikace Connect velkým přínosem. Můžete se porovnávat a soupeřit se svými přáteli či se motivovat pomocí získaných odznaků.

Přejděte na položku Výzvy. V horní části najdete seznam Odznakových výzev. To znamená, pokud výzvu splníte dostanete odznak. Výzvy jsou tematické, odpovídají ročnímu období a vztahují se například k chůzi, běhu či cyklistice. Jestliže se vám nějaká z výzev zalíbí, můžete se k ní připojit. Pak ji uvidíte ve svém přehledu výzev. 

Nejvíce vás ale budou bavit výzvy proti vašim sportujícím přátelům. Předpokladem je, že vaši přátelé mají aplikaci Connect a vy je máte přidány mezi kontakty. Poté můžete vytvořit výzvu. Nejdříve vyberte přátele, se kterými chcete soupeřit a poté zvolte aktivitu. Dále zvolte časový úsek. Ideální je zvolit Vlastní data a nastavit například časový úsek 14 dnů.

Důležité je také v rámci sportovního zapálení nezapomínat na své soukromí. V základu jsou body soukromí nastaveny správně, ale není od věci nastavení soukromí zkontrolovat a upravit podle svých potřeb. Pro nastavení soukromí klepněte v hlavní nabídce na svoji ikonu a vpravo nahoře zvolte Upravit>Soukromí. Zde můžete nastavit, kdo uvidí váš Profil, Aktivity a Odznaky. V každé volbě můžete upravit zobrazení: Pouze já, Moje Kontakty, Moje skupiny a kontakty a Všichni. 


Další články