Potřebujete pomoc?
Nechte nám zprávu nebo
volejte: 723 777 482

Vybavení

iPad + Apple Pencil - co vše lze s Apple Pencil dělat

Autor
Jakub
publikováno
3.12.2021

Vlastníte iPad a přemýšlíte o koupi Apple Pencil? V dnešním článku si povíme, co všechno Apple Pencil umí a jak vám dokáže usnadnit práci.

Vlastníte iPad a přemýšlíte o koupi Apple Pencil? V dnešním článku si povíme, co všechno Apple Pencil umí a jak vám dokáže usnadnit práci.

Co tedy Apple Pencil vlastně je?

Jedná se o dotykové pero značky Apple. Dnes již existují dva druhy. Nejnovějším typem je Apple Pencil 2. generace, který se pomocí magnetu přicvakne na bok vašeho iPadu, tím se automaticky spáruje a průběžně se dobíjí. Nástroje můžete přepínat dvojitým kliknutím. 

První generace je oproti druhé cenově dostupnější, ale automatické dobíjení a párování pomocí magnetu u ní nenajdete. Párování a nabíjení probíhá pomocí konektoru Lightning na vrcholu pera. Avšak kvalita psaní díky vysoké citlivosti byla už u první verze vysoká.


Jaké funkce vám Apple Pencil nabízí?

Díky Apple Pencil můžete psát i kreslit. Když například otevřete aplikaci Poznámky, můžete díky paletě nástrojů kreslit různými barvami. Pomocí pravítka či delšího podržení tužky na jednom místě můžete vytvářet rovné čáry. Jestliže se vám něco nepovede máte k dispozici gumu či tlačítko zpět. Jakmile Apple Pencil nakloníte, můžete stínovat, jakmile na něj přitlačíte můžete pracovat se sytějšími barvami.

S kreslením souvisí obkreslování. Apple Pencil je tak precizní zařízení, že je schopno přenést na obrazovku obrys kresby z běžného papíru. Stačí papír přiložit na obrazovku a začít kresbu jemně obkreslovat. Myslete na to, že papír, na kterém je původní kresba by neměl být příliš silný. Vizitku s vysokou gramáží tedy neobkreslíte.

Co by to bylo za pero bez možnosti psaní? 

V iOS můžete s Apple Pencil psát do libovolného textového pole. Svůj rukopis můžete přeměnit na text, takže budete moci s textem pracovat stejným způsobem, jako byste ho napsali na klávesnici. 

Jestliže si do poznámek napíšete například telefonní číslo nebo adresu, můžete na telefonní číslo zavolat nebo například vytvořit událost ve vašem kalendáři.

Apple Pencil můžete využít samozřejmě i pro klasické ovládání, jako byste používali váš prst. Můžete ho také využít k vytvoření snímku obrazovky. Snímek pořídíte přiložením hrotu do kteréhokoliv z rohů vašeho iPadu a následným potažením směrem ke středu displeje. Systém vás poté automaticky přesune do nástroje pro anotaci, kde můžete snímek dále upravovat.

Stále si nejste jisti jestli je pro vás vhodný? Zastavte se u nás na prodejně, rádi vám poradíme.





Další články