Potřebujete pomoc?
Nechte nám zprávu nebo
volejte: 723 777 482

Bezpečnost

SmartHome - inteligentní domácnost

Autor
Jakub
publikováno
22.12.2021

Chcete si usnadnit práci doma či ovládat a mít pod kontrolou vaší domácnost na dálku? Popřemýšlejte o tzv. inteligentní domácnosti. Co všechno budete potřebovat a co vlastně chytrá domácnost je, si povíme v dnešním článku. 

Chcete si usnadnit práci doma či ovládat a mít pod kontrolou vaší domácnost na dálku? Popřemýšlejte o tzv. inteligentní/chytré domácnosti. Co všechno budete potřebovat a co vlastně chytrá domácnost je, si povíme v dnešním článku. 

Jakmile si pořídíte chytrou domácnost budete moci ovládat osvětlení, kamery, zámky dveří, topení, klimatizaci, spotřebu energií v domácnosti a upravovat nastavení rolet na dálku pomocí vašeho chytrého telefonu, tabletu či notebooku. 

Jako je to s výběrem každého zařízení, je dobré si předem promyslet, jaké funkce by vaše inteligentní domácnost měla mít. Není na škodu své požadavky škálovat. Tedy určit si, co musí umět, co by mohla umět a co naopak dělat nemá. To pomůže především v okamžiku, kdy přijde na řadu cena. 

Chytrá domácnost už díky bezdrátovým systémům není pouze výsadou novostaveb. Lze ji tedy bez stavebních úprav a omezení zavést i v již fungující domácnosti.

Jsme zastánci tvrzení, že obyvatel domu musí mít i přes všechnu automatizaci rozhodující slovo a proto preferujeme abyste měli vždy možnost použít i vypínač.

Co může chytrá domácnost umět?

  • naklápěním rolet udržovat příjemnou teplotu v domě i když v něm nejste
  • rozsvěcet a topit automaticky na základě naučených časových plánů či detekce přítomnosti (nemusím sahat na vypínač nebo naopak dům večer chvíli svítí i když jsem na dovolené)
  • automatická závlaha
  • řízení solárních panelů a jejich spotřeby
  • zabezpečení domácnosti
  • uvařit ráno kávu
  • při odchodu z domu všude jedním tlačítkem zhasnout, zamkonut a vypnout topení

Zajímá vás chytrá domácnost? Zavolejte nám, rádi vám vše nezávazně vysvětlíme.


Další články